#74 | ‘Ik moest wel door. Voor de kinderen’

ROUWEN EN OPVOEDEN – Elk dag verliezen gemiddeld zes mensen met jonge kinderen hun partner. Opvoeden terwijl je in de rouw bent… ‘Ik dacht dat ik knettergek werd.’

Laatst stond Stephan Punt (30) op het schoolplein. ,,Loopt er een kleintje langs, jaar of 2 oud. Rood haar, net als ik. Precies bij mij stond hij stil, keek me aan, en zei: ‘Mama.’ Blijkbaar had ik iets wat hem aan zijn moeder deed denken. Eigenlijk heel grappig, maar op dat moment was het net of ik mijn eigen jongens hoorde vragen om hun moeder. Ik kon het niet aanzien.”

Op zulke momenten komt het verlies aan als een mokerslag. Ruim een jaar geleden, op 5 april 2016, overleed Stephans vrouw Ellemieke, moeder van hun twee kinderen (toen 5 en 3) op 27-jarige leeftijd aan de gevolgen van eierstokkanker. ,,Verdriet? Dat had ik die eerste maanden niet. Ik was er heilig van overtuigd dat het goed was zo. De laatste dagen van haar leven was ze zo hard achteruitgegaan. Ik ben rationeel, kan mezelf buiten mijn emoties plaatsen en als een buitenstaander naar de situatie kijken om te bedenken wat het beste is. Ik dacht: ik zal iedereen laten zien dat het mogelijk is; je schouders eronder en doorgaan.”

Meer ervaringsverhalen (met veel herkenning, MZ) op AD.nl:  ‘Ik moest wel door voor de kinderen’.


Bron: AD.nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s