#71 | Option A is not available

Hoe kom je het onverwachte overlijden van je man te boven? Sheryl Sandberg, topvrouw van Facebook, schrijft in haar nieuwste boek Option B over de dood van haar man David Goldberg en haar rouwproces.

David Goldberg, CEO van SurveyMonkey, overleed twee jaar geleden op 47-jarige leeftijd aan een hartstilstand tijdens het fitnessen. Wat een mooie vakantie in Mexico moest worden, eindigde voor het gezin – ze hebben samen twee kinderen –  in een ware nachtmerrie.

Sandberg praatte veel met bevriend psycholoog Adam Grant, die nu mede-auteur is van het boek. Met Option B: Facing Adversitiy, Building Resilience, And Finding Joy willen ze de deuren openzetten om het verlies en het rouwen bespreekbaar te maken. Mensen weten gewoon niet hoe ze dat moeten doen. “Hoe gaat het met jou vandaag” is bijvoorbeeld een betere benadering dan gewoon te vragen hoe het gaat, geeft Sandberg mee. “Mijn man is net gestorven, hoe denk je dat het met me gaat?”

Het rouwproces is natuurlijk erg persoonlijk, maar toch zijn er overeenkomsten in de manieren waarop mensen een verlies verwerken. Sandberg is er van overtuigd dat bepaalde technieken helpen om het rouwproces gemakkelijker te boven te komen.

Eén van die technieken? Gevoelens en gedachten opschrijven. Dat heeft de topvrouw ook gedaan: schrijven, schrijven en nog eens schrijven. Daardoor voelde ze zich beter én werd het uiteindelijk de ruggengraat van haar nieuwste boek. De boodschap die ze wil meegeven: hoeveel pijn het nu ook doet, je zal het geluk opnieuw vinden.

Het boek verschijnt deze week in Nederland.


Bronnen:
https://optionb.org/book, met de trailer;
Bol.com:   Option B, Facing Adversity, Building Resilience and Finding Joy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s