#66 | “Als kinderen muurtjes bouwen”

Als kinderen te maken krijgen met een ingrijpend verlies in hun leven, bouwen ze vanbinnen vaak een soort verdedigingswerk. Met metaforen, vragen stellen en creatieve werkvormen kunnen de kinderen worden geholpen deze verdediging te verzachten en zich weer open te stellen.

Een artikel in Praxisbulletin, een maandblad voor leerkrachten in het basis- en speciaal onderwijs, waarbij aan de hand van ‘het verhaal van de poort mijn hart‘ wordt ingegaan op de begeleiding van kinderen met een verlieservaring.

‘Ik heb een hart, net als iedereen. Mijn hart is een soort kasteel met een dikke poort waarvoor een stoere schildwacht staat. Hij kan de poort openmaken en ook weer dichtdoen…. (…)….Je kunt zelf kiezen of je de ophaalbrug omhoog of omlaag doet en de poort van je hart open of dichtdoet, ook al is dat spannend. Je kunt herinneringen ophalen, denken aan de mooie dingen, al was er misschien soms ruzie of verdriet. Die mooie herinneringen bewaar je in je hart. Niemand kan ze van je afnemen. Ze zijn van jou. Open de poort van je hart. Niet altijd, maar altijd opnieuw.’

De link naar het artikel: Als kinderen muurtjes bouwen


Bron:

Als kinderen muurtjes bouwen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s